Velkommen til

Kastrup Sejlklub

Det er december og dermed den første vintermåned

Vi ser ind i julemåneden, hvor vi altid har travlt med diverse arrangementer samt forberedelser frem til den store aften.

Når vi er kommet vel forbi diverse festivitas, så har vi også passeret vintersolhverv, og hvem ser ikke frem til, at de lyse timer gradvis bliver flere og flere.

I mellemtiden kan vi i Kastrup Sejlklub glæde os over, at klubben ikke bare ligger stille hen.

Der er nogle aktive sjæle, som får stavlet nogle spændende aktiviteter på benen, og medlemmerne bakker heldigvis op om dem i form af velbesøgte arrangementer.

Det gælder bl.a. veteranerne, som er kommet godt fra land med deres frokostarrangement - hveranden torsdag (lige uger).

Senest har vi holdt dette års generalforsamling, hvor der var bebuddet stor udskiftning i den siddende bestyrelse herunder formandens afgang.

Ligeledes var der behov for nye aktive medlemmer i diverse udvalg.

Det kunne måske få nogle til at holde sig væk, men selvom fremmødet ikke var prangende, så lykkedes det alligevel med nogle få undtagelser at få fyldt de vakante pladser op.

Den nyvalgte bestyrelse har netop konstitueret sig, og hvordan den herefter tager sig ud, kan I finde via dette link. Dog kan vi løfte sløret for, at afløseren for vores mangeårige formand, Søren D. Pedersen, er en ny Pedersen med fornavnet Henrik.

Vi glæder os til at høre, hvad Henrik og den nye bestyrelse har af planer for Kastrup Sejlklub.

 Næste torsdagsarrangement er julehygge og finder sted den 7. december 2023. Arrangementet er fuldt booket, og det er således ikke muligt at tilmelde sig.

Kastrup Lystbådehavn har også fået ny havnefoged, Jesper Mandrup Timler. Jesper kommer fra en stilling i Copenhagen Malmø Port. Her har han haft ansvar for den daglige drift af deres havnefaciliteter i København og Malmø. Han har også været leder i søfartsstyrelsen med ansvar for 15 skibsinspektører samt arbejdet med forebyggende vedligeholdelse af kritisk infrastruktur.

Vi glæder os til at høre og se, hvad Jesper har af interessante planer for vores havn. Velkommen til.


Generalforsamling

Vi har gennemført dette års generalforsamling.

Som nævnt var det ikke det store tilløbsstykke, men dem der var mødt op, var meget engagerede og heldigvis var der tilstrækkeligt med medlemmer, som var klar til at tage en tørn i bestyrelsen og/eller i et udvalg eller to.

I finder henholdsvis formandens beretning, referat fra generalforsamlingen samt oversigt over bestyrelsens sammensætning efter konstituering her.

Det er særligt værd at nævne, at vores afgående formand blev udnævnt som æresmedlem - til lykke med det.


Vores forskellige afdelinger

Ungdomsafdelingen giver den fortsat god gas her henover efterårsmånederne.

Som tidligere nævnt er der kommet nyt drive i afdelingen, og de har i flere omgange været ude på de vilde våger.

Ingen af børnene har tidligere sejlet kapsejlads - det har været mere på hyggebasis i egen andedam, det var derfor med spænding, at de drog mod Lynetten til Lynette Cup med Zoom8 og Optimist joller.

Det gik godt, og mange havde fået blod på tanden og lyst til mere.

Harboe Cup var den næste udfordring, og det var et lidt andet set-up end Lynette Cup, så det var ikke kun sejlerne, som fik en på opleveren, ligesom klubbens materiel viste sig at have nogle holdbarhedsmæssige udfordringer.

Siden er der blevet trænet flittigt, og børnene viser gode evner og gør store fremskridt.

Afdelingen har også holdt klubmesterskaberne, og der var kamp om de øverste placeringer især hos Optimisterne.

Se denne opsamling inkl. diverse resultater.


Temaaftener

Det næste arrangement er i og for sig ikke en temaaften, men et anderledes arrangement, hvor den står på julehygge.

Der kan forventes julehygge med juletoner måske en lille sang eller to samt mulighed for at ønske andre klubmedlemmer en glædelig jul med hjemmelavet gløgg og æbleskiver - hvem synes ikke, at det lyder lækkert.

Det betyder så også, at Spæd Salat ikke tilbereder og serverer mad, hvorfor det skal fikses hjemmefra eller på anden vis.

Arrangementet er udsolgt.


Nyt havnereglement

Tårnby Kommune har i samarbejde med havnekontoret udarbejdet et nyt havnereglement.

Link i nyhedsbrev fra Mikkel virker desværre ikke, men I finder dem her på Tårnby Kommunes hjemmeside.

Det lægges også op på vores hjemmeside under fanen Havnen - Kastrup Sejlklub.

Har man spørgsmål, eller er der noget, som man er usikker på, kan man henvende sig på havnekontoret, så man er sikker på, at man følger reglerne for at have båd på havnen, hvilket også gælder, hvis der skal arbejdes på båden på den ene eller anden måde.


Tøj med vores stander

Vi håber stadig, at der er interesse for vores tøj med klubstander og navn - en oplagt julegaveide.

Forretningen kan ikke love at have alle modeller, farver og størrelser hjemme, hvorfor der kan være lidt leveringstid også i forhold til at få trykket på.

Der er opdateringer på bl.a farver, hvor der har sneget sig en støvet grøn ind i serien, når det gælder t-shirts.

Tag lige et tjek på hjemmesiden hos Ama'r Sport og se, om der ikke er noget, der kan friste.

Trykket er tidligere gjort mindre, hvorfor der i en periode var to størrelser at vælge imellem. Om det stadig er tilfældet, må man forhøre sig om i butikke, hvis man er interesseret i den store satnder.

Det vil glæde klubben, hvis medlemmerne støtter op om initiativet og kan være med til at promovere klubben, hvor man kommer frem.

Tøjet kan findes på butikkens hjemmeside eller via dette link.

Det er muligt at bestille det direkte via butikkens hjemmeside og få det sendt hjem eller afhente i butikken.

Hvis man er usikker på størrelsen, så kan man selvfølgelig køre ind til Ama'r Sport og få en snak om det herunder prøve. 

Nogle varer kan være udsolgt, men så bestiller butikken det hjem, og der er ikke krav om at købe det.


Delebåd

Der er også søsat et andet tiltag, som gerne skal være med til at holde på de sejlere, som vi udklækker gennem vores sejlerskole.

Det handler om en delebåd, som i første omgang bliver Expressen Kløveren.

Sejlsæsonen 2022 skal vise, om der er grundlag for en mere turegnet delebåd.

Skulle du være interesseret, så kan du læse mere her.


Kontakt til bestyrelsen

Forud for generalforsamlingen var der fremsat forslag om, at det skulle være nemmere at komme i kontakt med bestyrelsen.

Forslaget indeholdt bl.a. et ønske om, at der skulle være kontaktoplysninger på hvert enkelt bestyrelsesmedlem (telefon og mailadresse).

Det er imidlertid ikke bare sådan lige, da medlemmerne ikke kan tvinge bestyrelsen og andre aktive om at oplyse private telefonnumre og mailadresser, da de er omhandlet af GDPR-reglerne (databeskyttelseloven).

Bestyrelsen har for nuværende afvist, at deres kontaktoplysninger skal være offentlig tilgængelige.

I stedet for opfordres medlemmerne til at skrive til klubbens mail - kastrupsejlklub@gmail.com eller møde op kl. 18.30 forud for et bestyrelsesmøde - bestyrelsen holder næste bestyrelsesmøde den 8. november 2023, hvor man er velkommen til at møde personligt op.

Det skulle også være muligt at støde ind i et eller flere bestyrelsesmedlemmer i klubhuset eller på havnen både i og uden for sæsonen. 


Julehilsner 

Bestyrelsen i Kastrup SejlklubPS. Se også under Hot News, hvor der er link til bl.a. seneste referat fra SAMKAS og link til idrætskurser i Region Hovedstaden, som vores medlemmer har adgang til.

God fornøjelse