Bådene er på vej på land

Vi har haft en forrygende eftersårsferie med forholdsvis mange dage med kig til solen, lette vinde og næsten ingen nedbør årstiden taget i betragtning.

Nogle har benyttet det gode vejr til at få rigget af og komme på land. Andre har taget sig en sidste tur eller to i det pæne, men knap så lune vejr.

Når alt kommer til alt, må vi nok se i øjnene, at det er slut med de dejlige varme sejlture og hyggelige aftener i cockpittet for denne sæson, men en ny kommer til om end ikke lige om hjørnet, så lidt ude i fremtiden.

Vi har fået halet klubstanderen ned, som endegyldigt bevis på, at denne sejlsæson pr. definition er overstået.

Det har været en underlig og på mange måder stille samt lidt ensom sæson, da det har været småt med muligheden for sammenkomster.

Vi håber, at sæsonen 2021 bliver mere tålelig, selvom vi nok ikke slipper af med Covid-19 og de restriktionerInden, som udspringer heraf.

Som alle gerne skulle have fået besked om på mail, så får restriktionerne også betydning for vores årlige generalforsamling.

Bestyrelsen har vurderet, at der ikke er grundlag for at afholde generalforsamlingen på nuværende tidspunkt henset til bl.a. forsamlingsforbuddet på 10 personer. Vi var allerede i tvivl ved det tidligere forsamlingsforbud samt de øvrige restriktioner, som sætter begrænsninger for, hvor mange vi må være i klubhuset, og det er jo ikke just vejr til udendørs forsamlinger.

Sammen med mail fra vores formand Søren D. Pedersen fik I også formandens beretning og det godkendte regnskab. De kan også tilgås via dette link.

Her kan I bl.a. læse, at vores ene revisor, Alice, stopper efter mange års tro tjeneste. Bestyrelsen vil gerne takke hende for godt og konstruktivt samarbejde.

Det betyder selvfølgelig, at vi skal have en ny revisor. Vi vender tilbage herom, men skulle et medlem gå rundt med en lille revisor i maven, så er man velkommen til at kontakte bestyrelsen.

De nugældende anbefalinger til sejlere, sejlklubber m.v. i relation til situationen med Covid 19 kan i øvrigt findes på Dansk Sejlunion hjemmeside.

Som vi gennem hele sæsonen har meddelt her på hjemmesiden, er det vigtigt at tage situationen med Covid 19 alvorligt, hvorfor vi skal holde fast i de gode hensyn, som vi har lært os.

Lad dig ikke rive med og gå på kompromis med forholdsreglerne.

Hjemmesiden coronasmitte.dk opdateres også løbende med seneste nyt.

Når det gælder brugen af klubhuset, opfordrer vi stadig til, at man nøje overvejer, om det kan ske i henhold til myndighedernes henstillinger.

Når vi kommer på den anden side af Corona pandemien, har Flemming Borch også kreeret en fysisk gastebørs, hvor man både kan tilbyde sig som gast eller efterlyse en gast.

Den skulle allerede være hængt op i klubhuset, så det er bare at skrive sig på, hvis man ønsker at komme mere på vandet med ligesindede klubmedlemmer.

Ungdomsafdelingen har eller vil inden længe også takke af for denne sæson. Der har trods Corona været fuld fart på og mere til.

Som situationen ser ud lige nu, er der så mange aktive ungdomssejlere, at det ikke er muligt at tage flere ind.

Når ungdomsafdelingen har overblik over, hvor mange der ønsker at sejle igen i sæsonen 2021, vil vi melde ud her på hjemmesiden, når der er plads til nye unge sejlere igen.

Vi har jo fået ny havnemester. Det er Tonny Soltau.

Det har allerede givet sig udslag i flere nye tiltag bl.a. forhåndstilmelding til vinterplads, kommunikation via flere forskellige sociale platforme, nye betalingsmetoder for optagning og isætning m.v.

Vi tager det som udtryk for, at han er indstillet på at optimere hele driften af havnen til alles store glæde.

Der er også nyt fra SAMKAS, se referat fra den 1. september 2020 her.

Det er ganske spændende læsning.

Herudover har Tårnby Kommune holdt Workshop med havnens brugere om "Helhedsplan for Kastrup Ny Lystbådehavn".

Det blev holdt den 30. september 2020, og der var fint fremmøde også fra Kastrup Sejlklub. Der var planlagt forskellige temaer, som  man kan læse om via dette link.

Har man nogle konkrete bud, som falder inden for temaerne, skal vi foreslå, at man skriver en mail til Kastrup Sejlklub, som så vil sørge for, at det kommer videre til rette sted.

Det er vigtigt at være OBS på, at helhedsplanen er begrænset til området omkring havnen samt farvandet ud for havnen, se dette kort.

OK Benzin er jo ny sponsor, men sponsoratet forudsætter, at vi køber brændstof til vores biler på en OK tank ved brug af et OK Benzinkort eller deres Tank & Betal-app.

Desværre er der ikke særligt mange af medlemmerne, som har tilmeldt sig ordningen, og vi risikerer derfor, at den falder bort.

Så kom til tasterne, hvis du ønsker et benzinkort, men OK-appen er tilstrækkelig.

Sidste år havde vi besøg af Dansk Søredningstjeneste, og vi vil da lige slå et slag for tjenesten her på siden. Det er jo ikke noget, som man har lyst til at få brug for, men selv den bedste kan jo komme i en situation, hvor det kan være rart med hurtig hjælp. Læs mere på deres hjemmeside

Vi ses i klubhuset eller på havnen, men på afstand.

Glæder os til hygge og komsammen med jer alle sammen, når COVID 19 forhåbentlig snart er overstået.

Pas på jer selv og hinanden.

Sejlerhilsen

Bestyrelsen i Kastrup Sejlklub

PS. Når man er medlem af Kastrup Sejlklub, er man også en del af Dansk Sejlunion. Derfor har vi i en årrække fået bladet Sejler - sidste nummer er sendt, og unionen er herefter gået over til nyhedsbreve.

Dansk Sejlunion sender løbende nyhedsbreve, som man som medlem har adgang.

Hvis du ikke har modtaget det, har du formentlig ikke tilmeldt dig endnu, eller også har du bevist fravalgt at modtage nyhedsbrev om Klubliv.

Det er naturligvis nødvendigt at tilmelde sig de nyhedsbreve, som har ens interesse - gør det via dette link.