Så blev det efterår

Vejret er ikke længere så forrygende, som vi så i starten af august - desværre. Det fik også konsekvenser for dette års Forterne Rundt, som vi valgte at aflyse, da formiddagen bød på kraftige byger med torden og hård vind.

Vi holdt dog fast i frokosten, og der var heldigvis en del medlemmer, som syntes var en god ide.

Enkelte både tog også en tur, da bygerne var drevet over.

De både, som ikke kom rundt om forterne den lørdag, må se at få sig en runde på egen hånd.

Vi har også endelig taget hul på dette års torsdagsmatcher, om end det er i form af en anden udgave, end vi plejer.

Den står på sejlads efter faste mærker, som planlægges i klubhuset umiddelbart før sejladsen.

Starten går kl. 18:30 og der er ikke nogen yderligere startprocedure. Der sejles også efter de almindelige søvejsregler, så ikke noget med at luffe og den slags unoder.

Det fungerer overraskende godt, og vi kommer ud og sejle noget der ligner kapsejlads.

Heldigvis er der flere, som synes, at det er et godt tiltag. I torsdags var vi således 9 både heraf flere, som vi ikke har set i den sammenhæng. Det er bare herligt at se, men kom gerne endnu flere. Læse mere her.

Statsministeren har sammen med diverse myndigheder holdt pressemøde, hvor de har redegjort for fase 4 herunder nye tiltag for at bremse den accelerende stigning i smittede med Covid 19.

Kulturministeren har senest været ude og annoncerer, at de nu vil overføre Superliga-modellen til alle øvrige sportsgrene. Om det får nogen indflydelse på sejlklubber og deres arrangementer, har vi i bestyrelsen ikke overblik over, og Dansk Sejlunion ses ikke at have opdateret deres hjemmeside siden starten af august.

Vi håber snarest at kunne gøre jer klogere på, hvad det betyder for os og de kapsejladser, som andre klubber har her i efteråret.

Uanset hvad skal vi holde fast i de gode hensyn, som vi har lært os i løbet af det lange forløb med Corona, skal vi stadig huske på.

Lad dig ikke rive med og gå på kompromis med forholdsreglerne.

I forhold til situationen med Corona skal vi derfor fortsat opfordre sejlere at holde øje med Dansk Sejlunions hjemmeside og eventuelt også Udenrigsminitsteriets hjemmesider.

Hjemmesiden coronasmitte.dk opdateres også løbende med seneste nyt.

Vi må dog spejde langt efter en bådudstilling på dansk jord eller vand. Den flydende bådudstilling i Ishøj er udsat til 2012 meddeler de på deres hjemmeside.

Så vi kommer til at søge inspiration andre steder, hvis det er det, som der er behov for.

Når det gælder brugen af klubhuset, opfordrer vi til, at man nøje overvejer, om det kan ske i henhold til myndighedernes henstillinger.
Ungdomsafdelingen har også fuld fart på - faktisk så meget, at de desværre må melde alt udsolgt til nye sejlere, som kunne tænke sig at prøve kræfter med sejlsporten. Vi skal nok melde ud her på hjemmesiden, når der er plads til nye igen.

Vi er kede af at måtte skuffe nogen, men vi har ikke tilstrækkeligt med hænder til at tage imod herunder sikre, at det sker under forsvarlige forhold.

Tårnby Kommune har også fundet den nye havnemester. Bestyrelsen eller i hvert fald vores medlem af SAMKAS håber snart at møde ham, så vi kan få et godt samarbejde med ham.

Der er også nyt for SAMKAS, se referat fra den 28. april 2020 her.

Det er interressant læsning for dem, som har efterspurgt oplagsplads for stiger og stilladser.

Dem bliver der formentlig ikke færre af, da alle vinterpladser nu gøres klar til de nye stativer.

Det er også drøftet, hvad lejen for vores pladser skal stige med og meget mere. Giv det et skud.

Som noget glædeligt kan vi oplyse, at vi har fået en sponser, hvor det dog er jer medlemmer, som afgør, hvor meget vi får i sponsorat.

Det er gennem OK Benzin, som vi har indgået aftale med, når vi køber benzin hos dem.

Vi støtter vores klub med 5 øre/liter – uanset om der anvendes et OK Benzinkort, eller der betales med OK's Tank & Betal-app. Ekstra bonus gives, når den enkelte har handlet 500 liter.

Det er som nævnt ikke nødvendigt at bestille et OK Benzinkort, men det er en mulighed på www.ok.dk/lokalsporten.

OK-appen er tilgængelig i både App Store og Google Play.

Fra OK forlyder det dog, at vi ikke har været særligt gode til at tilmelde os. Vi risikerer derfor, at det bliver lukket ned igen, hvis vi ikke stepper op.

Sidste år havde vi besøg af Dansk Søredningstjeneste, og vi vil da lige slå et slag for tjenesten her på siden. Det er jo ikke noget, som man har lyst til at få brug for, men selv den bedste kan jo komme i en situation, hvor det kan være rart med hurtig hjælp. Læs mere på deres hjemmeside

Vi ses i klubhuset eller på havnen, men på afstand.

Glæder os til hygge og komsammen med jer alle sammen, når COVID 19 forhåbentlig snart er overstået.

Pas på jer selv og hinanden.

Sejlerhilsen

Bestyrelsen i Kastrup Sejlklub

PS. Når man er medlem af Kastrup Sejlklub, er man også en del af Dansk Sejlunion. Derfor har vi i en årrække fået bladet Sejler - sidste nummer er sendt, og unionen er herefter gået over til nyhedsbreve.

Dansk Sejlunion sender løbende nyhedsbreve, som man som medlem har adgang.

Hvis du ikke har modtaget det, har du formentlig ikke tilmeldt dig endnu, eller også har du bevist fravalgt at modtage nyhedsbrev om Klubliv.

Det er naturligvis nødvendigt at tilmelde sig de nyhedsbreve, som har ens interesse - gør det via dette link.