Velkommen til

Kastrup Sejlklub


Sommerferie 2020

 
Skolebørnene har fået sommerferie, og det betyder for nogle, at sommerferien i båden måske allerede er skudt i gang eller snart bliver det.
 
Håber at vi får en lang periode med gode vejrforhold - letskyet til skyfrit med passende vind - hverken for meget eller for lidt - fra gode retninger. Det er vel ikke for meget at forlange her i dette Corona år.
 
Vi kan ikke så godt sejle til Sverige, med mindre vi er indstillet på at gå i karantæne, når vi vender tiilbage. Sådan ser det i hvert fald ud lige nu.
 
Derimod kan vi sejle til Norge og Tyskland, men tjek selv, hvad der er muligt eller ikke muligt på Udenrigsminitsteriets hjemmesider, ligesom vi kan anbefale at læse nærmere om sejlads i det hele taget på Dansk Sejlunions hjemmeside.
 
Vi skal nok regne med at se mange nye sejlere på vandet. Som I sikkert har læst og hørt, er det blevet populært at tage på sejlerferie med og uden erfaring, så vi skal passe på ved at holde udkig.
 
Lige nu er det lidt blæsende, så det er sikkert småt med sejlere på vandet.
 
Der er dog en, som lige i disse minutter blæser af sted hen over bølgerne for at slå Danmark Rundt rekorden på ca. 3 døgn og 8 timer - det er Childhood1 med Bouwe Bekking ved roret. Det kan følges på TV2's hjemmeside eller på rounddenmarkrace.com. God fornøjelse.
 
Vi har holdt Sankt Hans, og der var pæn tilslutning, uden at der var proppet i vores have. Vejret var fantastisk og ligeså var humøret. Grillen endte også med at blive god.
 
Så alt i alt en dejlig aften i selskab med klubkammerater.
 
Bestyrelsen er glade for, at vi kan begynde at lukke lidt mere op, som det er tilfældet med resten af samfundet.
 
Der er dog stadig restriktioner for vores ageren som sejlklub i forhold til vores ungdomsafdeling, sejlerskole og kapsejladsafdeling.
 
Ungdomsafdelingen er netop startet op, men selvfølgelig under hensyntagen til de gældende restriktioner. Sejlerskolen håber snart, at de kan lave et setup, så de også kan begynde undervisningen. 
 
Nu melder sommerferien sig dog, og vi går endnu en pause i møde. Så kan vi forhåbentlig vende tilbage i august til nye og færre restriktioner.  
 
Når det gælder vores Torsdagsmatcher, så har kapsejladsudvalget besluttet, at der ikke sejles før sommerferien, men at de regner med at kunne starte de ivrige kapsejlere første torsdag i august.
 
Vi skal stadig minde om, at restriktioner og anbefalinger fra statsministeren og Sundhedsstyrelsen stadig gælder. Hold derfor den fornødne afstand - så passer du på dine sejlervenner og klubmedlemmer.
 
Kom nu godt videre. Vores aktiviter vil så småt starte op igen, når vi finder det forsvarligt og i overensstemmelse med vejledninger fra statsministeren og Sundhedsstyrelsen med flere.
 
Se også hvad, Dansk Sejlunion skriver på deres hjemmeside, hvor de bl.a. gentager regeringens henstilling om, at der ikke foretages rejser til udlandet. Det gælder også sejlads til f.eks. Sverige og Tyskland.
 
Det betyder dog også, at det ikke er forbudt at sejle til f.eks. Sverige, men at man skal være opmærksom på, at det kan betyde karantæne, når man returnerer til Danmark, og det er ikke alle arbejdsgivere, som synes godt om det.
 
I kan læse meget mere på hjemmesiden coronasmitte.dk, som løbende opdateres med seneste nyt.
 
Når det gælder brugen af klubhuset, opfordrer vi til, at man nøje overvejer, om det kan ske i henhold til myndighedernes henstillinger.
 
Kastrup Sejlklub ønsker ikke at komme i søgelyset eller få bøder for ikke at overholde reglerne, se også brevet fra Dansk Sejlunion.
 
Der er også nyt for SAMKAS, se referat fra den 28. april 2020 her.
 
Det er interressant læsning for dem, som har efterspurgt oplagsplads for stiger og stilladser.
 
Dem bliver der formentlig ikke færre af, da alle vinterpladser nu gøres klar til de nye stativer.
 
Det er også drøftet, hvad lejen for vores pladser skal stige med og meget mere. Giv det et skud. 
 
Som noget glædeligt kan vi oplyse, at vi har fået en sponser, hvor det dog er jer medlemmer, som afgør, hvor meget vi får i sponsorat.
 
Det er gennem OK Benzin, som vi har indgået aftale med, når vi køber benzin hos dem.
 
Vi støtter vores klub med 5 øre/liter – uanset om der anvendes et OK Benzinkort, eller der betales med OK's Tank & Betal-app. Ekstra bonus gives, når den enkelte har handlet 500 liter.
 
Det er som nævnt ikke nødvendigt at bestille et OK Benzinkort, men det er en mulighed på www.ok.dk/lokalsporten.
 
OK-appen er tilgængelig i både App Store og Google Play.
 
Senest er vi gjort opmærksom på, at den benzin, som vi køber på tanken eller på havnen til vores motorer (nok mest påhængsmotorer) bliver gjort mere miljøvenlig. Det har den konsekvens, at der kan være motorer, som ikke er forberedt til dette.
 
Derfor opfordrer OK til, at man tjekker op hos producenten, om benzinen med betegnelsen E10 kan anvendes, eller om man må finde et alternativ. Læs mere her. 
 
Sidste år havde vi besøg af Dansk Søredningstjeneste, og vi vil da lige slå et slag for tjenesten her på siden. Det er jo ikke noget, som man har lyst til at få brug for, men selv den bedste kan jo komme i en situation, hvor det kan være rart med hurtig hjælp. Læs mere på deres hjemmeside
 
Vi ses i klubhuset eller på havnen, men på afstand.
 
Glæder os til hygge og komsammen med jer alle sammen, når COVID 19 forhåbentlig snart er overstået.
 
Pas på jer selv og hinanden. 
 
 
Sommer og Sejlerhilsen
 
Bestyrelsen i Kastrup Sejlklub
 
 
  
 
 
PS. Når man er medlem af Kastrup Sejlklub, er man også en del af Dansk Sejlunion. Derfor har vi i en årrække fået bladet Sejler - sidste nummer er sendt, og unionen er herefter gået over til nyhedsbreve.
 
Dansk Sejlunion sender løbende nyhedsbreve, som man som medlem har adgang.
 
Hvis du ikke har modtaget det, har du formentlig ikke tilmeldt dig endnu, eller også har du bevist fravalgt at modtage nyhedsbrev om Klubliv.
 
Det er naturligvis nødvendigt at tilmelde sig de nyhedsbreve, som har ens interesse - gør det via dette link.